Header Ads

Blog Yazarken Bunlara Dikkat Edin!

Blog Yazarken Bunlara Dikkat Edin!

Merhaba değerli blogcular, şimdiki yazımda sizlere dikkat etmeniz gereken bir kaç şey paylaşmak istiyorum. Öncelikle yazımı okuduğunuz için teşekkür ediyorum, eğer yazımı beğenirseniz veya eleştirmek isterseniz bunu lütfen yorum olarak belirtiniz.

Bizler web sitesi açıp kendimizi sanal dünyada ifade etmeye çalışan insanlarız, bizim dışarıdaki bir insandan farkımızı kendimi sanal dünyada söz sahibi yapma ayrıcalığımız olmasıdır. Bu söz sahibi yapma dediğim olay aslında yazılarımızı birilerine beğendirmekten başka bir şey değil. Yani işin en önemli kısmı yazı yazmaktır işte bu yazımda tam olarak işin "yazı" kısmına değineceğim.

Sizler için bir kaç madde sıraladım, eğer bu maddelere uyulursa yazılarınızın daha çok dikkat çekeceğine eminim.



  • SİTENİZİN AMACINA UYGUN HAREKET EDİN
    Kurduğunuz web sitesi kişisel blog, teknoloji bloğu, kitap bloğu vs. olabilir. Buradaki en önemli kural web sitenize uygun bir şekilde hareket etmektir. Örneğin kişisel bloğunuz varsa kendiniz hakkında veya düşünceleriniz hakkında yazılar yazmalısınız yani anlatmak istediğim okuyucularınıza düşünceleriniz aktarmalısınız, içerikleriniz haber niteliği taşımamalı çünkü unutmayın siz gazeteci değilsiniz ve insanlar sizin sitenize haber okumak için girmiyor. Tam tersi de olabilir örneğin bir teknoloji bloğunuz varsa içerikleriniz düşüncelerinizi değil, teknoloji konusunda haber niteliği olan yazılar olmalı.
  • GÖRSEL İÇERİKLERE DİKKAT EDİN
    Yazılarınız da kullanacağınız resimler mutlaka içerikle ilgili olmalıdır. Burada size küçük bir tüyo vereyim, eğer yazı başlıklarınız çok uzunsa ve bu durumdan rahatsızsanız içeriğinizi kullanacağınız görselle anlatın, örnek vermek gerekirse yazı başlığınız için küçük bir başlık atın ve cümlenin tam halini görselinize yazın, gerekirse bir kaç emojiyle görselinizi süsleyebilirsiniz.
http://www.bendahil.com/
http://www.bendahil.com/
  • ABARTILI REKLAM YERLEŞİMİNDEN UZAK DURUN
    Reklamlar bir web sitesinin devamı için olmazsa olmazdır, her web site sahibi sitesine reklam almak için çabalar. Dikkat edilmesi gereken husus siteyi reklamlarla doldurmamak. Örneğin siteye girdiğiniz zaman önce karşınıza büyük bir pop-up reklam çıkıyor daha sonra siteye ilk tıklamanızı yaptığınız an arka planda bir pop-up çıkıyor, bu gibi durumlar çok rahatsız edici olduğu için kullanıcıların sitede kalma süreleri düşüyor ve bir zaman sonra siteye hiç uğramıyorlar o nedenle reklamları mümkün derecede ziyaretçilerinizi rahatsız etmeyecek derecede yerleştirmekte büyük fayda var.

Hiç yorum yok

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ,GELİŞMEMİZ İÇİN BİZLERE YORUMLARINIZLA DESTEK OLUN....